- 2 ks cuket
- 6 ks brambor
- 2 ks mrkví
- 3 l studené vody
- 1 lžíce másla
- 3 čl soli
- špetka muškátového oříšku
- čerstvé bylinky ze zahrádky na posypání (bazalka, kopr, libeček, petrželka ...)
- 1 dcl mléka na zjemnění (není nutné)
Postup:
Zeleninu nakrájíme a dáme vařit do 3 l vody, mrkev dáme celou, abychom z ní později mohli nakrájet nudličky. Délka varu se řídí podle brambor. Mrkev vyjmeme, zbytek rozmixujeme a případně přidáme mléko. Osolíme, přidáme máslo a muškátový oříšek (jako šafránu, max. tak 6×přejet po struhátku, raději méně). Z mrkve nakrájíme delší nudličky a vložíme do polévky, kterou posypeme bylinkami podle chuti a aktuální produkce naší zahrádky.
Další recepty najdete pod štítkem recepty, kde v nejstarším příspěvku máte úvodní slovo k receptům.
Autor: Hedvika Smejkalová
Žádné komentáře:
Okomentovat