- 300 g cukru
- 1 litr mléka
- 1 vanilkový cukr
- 3 pl vrch hnědého cukru
- 1 ½ vanilkového pudinku
- ¼ másla
- 8 ks jablek
- 4 ks banánů
- trocha horké vody
Z 300 g cukru uděláme karamel, který rozvaříme s trochou horké vody.
Na vymazaný plech máslem dáme péct (na 30 minut do 250 stupňů rozehřáté trouby) oloupaná, rozpůlená, odjádřená jablka a rozpůlené banány, to vše polité karamelem.
Mezitím co se ovoce peče, uvaříme pudinkovou omáčku a to tímto způsobem.
Do ¾ litru mléka dáme 3 pl hnědého cukru, vanilkový cukr a když je mléko horké přidáme máslo. Nyní musíme mléko míchati, aby se máslo spojilo v omáčku. Když je máslo rozpuštěné počkáme až mléko začne vařiti a v tento okamžik dolijeme rozmíchané pudinky ve ¼ litru mléka a vymícháme hladkou vanilkovou omáčku, kterou po upečení a přendání na talíře zalijeme banány a jablka.
Na vymazaný plech máslem dáme péct (na 30 minut do 250 stupňů rozehřáté trouby) oloupaná, rozpůlená, odjádřená jablka a rozpůlené banány, to vše polité karamelem.
Mezitím co se ovoce peče, uvaříme pudinkovou omáčku a to tímto způsobem.
Do ¾ litru mléka dáme 3 pl hnědého cukru, vanilkový cukr a když je mléko horké přidáme máslo. Nyní musíme mléko míchati, aby se máslo spojilo v omáčku. Když je máslo rozpuštěné počkáme až mléko začne vařiti a v tento okamžik dolijeme rozmíchané pudinky ve ¼ litru mléka a vymícháme hladkou vanilkovou omáčku, kterou po upečení a přendání na talíře zalijeme banány a jablka.
Další recepty najdete pod štítkem recepty, kde v nejstarším příspěvku máte úvodní slovo k receptům.
Autor: Kírtanananda dás
mnam mnam
OdpovědětVymazat