Vítáme Vás na stránkách Přírodní Kršnovy farmičky Vilémov. Základní informace o nás naleznete v položkách horního menu, kde mimo jiné můžete navštívit naši fotogalerii na Fotky Google a videogalerii na Youtube. Dále provozujeme Kršnovo diskuzní fórum, jehož návštěvu Vám také doporučujeme. Pod tímto textem naleznete od nejnovějšího články, které souvisí s naší službou Šrí Kršnovi. Články jsou v pravém sloupci tříděny dle témat (ŠTÍTKY) a času (ARCHIV). K vyhledávání je možné použít formulářové pole vlevo nahoře.

neděle 30. října 2011

Segedín vegetariánský

Suroviny:
  • 160g soja kostky
  • 1 čl mletého koriandru
  • 6 pl sojové omáčky
  • ½ velké cukety nahrubo nastrouhaná
  • ¾ sáčku kyselého zelí (1/2 kilového)
  • půl nakrájeného pórku na kolečka
  • 2 čl černá hořčice
  • 2 čl vrchovaté majoránky
  • 1 čl kmín celý (půl český, půl indický)
  • 1 čl koriandru mletého
  • (1 čl asafoetida)
  • 1 litr rajské šťávy
  • 4 pl vrchovaté cukru
  • 5 čl soli
  • 3,5 litu vody
  • 2 dcl smetany
  •  mouka +olej na jíšku

Postup:
Dáme vařit sóju do 1,7 l vody, 3 čl soli a 6 pl sojové omáčky, 15 min povaříme a necháme odstát. Na oleji necháme vyprskat 2 čl hořčice černé a smažíme do zlatova půl pokrájeného pórku, přidáme kmín 1 čl, smažíme 30 sekund a přidáme koriandr mletý 1 čl, (asafoetida 1 čl), špetka čili, dáme cuketu, rajskou šťávu, vodu, povaříme 10 min, přidáme cukr 4 pl, sůl 2 čl, a 2 čl. vrchovaté majoránky, přidáme ¾ sáčku kyselého zelí, sóju i s nálevem, smetanu, přidáme na zahuštění jíšku či mouku a povaříme 5 min.

Další recepty najdete pod štítkem recepty, kde v nejstarším příspěvku máte úvodní slovo k receptům.

Autor: Kírtanananda dás

Žádné komentáře:

Okomentovat