Vítáme Vás na stránkách Přírodní Kršnovy farmičky Vilémov. Základní informace o nás naleznete v položkách horního menu, kde mimo jiné můžete navštívit naši fotogalerii na Fotky Google a videogalerii na Youtube. Dále provozujeme Kršnovo diskuzní fórum, jehož návštěvu Vám také doporučujeme. Pod tímto textem naleznete od nejnovějšího články, které souvisí s naší službou Šrí Kršnovi. Články jsou v pravém sloupci tříděny dle témat (ŠTÍTKY) a času (ARCHIV). K vyhledávání je možné použít formulářové pole vlevo nahoře.

pondělí 27. ledna 2014

Vilémovský Medovník

Haribol vážení přátelé, pokud uděláte medovník dle níže uvedeného receptu, budou Vás všichni kdo ochutnají milovat a už nebudou chtít jíst jiný medovník a to od dětí až po dospělé, dobrou chuť přeje Kírtanananda dás.

Suroviny:
  • 600 g krupicového cukru
  • 800 g hladké mouky
  • 8 dcl mléka
  • 2 ks Hery
  • 6 pl vrch medu
  • 2 čl sody

Postup:
Připravte vodní lázeň a do misky či hrnce dejte Heru a nechte roztát. Potom přidejte mléko, med, cukr, sodu a mouku, směs míchejte do hladka asi 10 minut až těsto bude nazlátlé. Na plech dejte pečící papír a obkreslete na něj talíř či dortovou formu, podle toho podle jaká velikosti budete pláty vykrajovat. Do kruhu pak stěrkou rozetřete v tenké vrstvě těsto, aby asi o centimetr přesahovalo kružnici. Placku pečte dozlatova asi 10 minut na 200 stupňů. Po upečení přiložte na placky formu a nožem ořízněte přesahující okraje.

Vyrobte krém a posypku - uvařte pudinky s karobem a po vychladnutí do hmoty vmíchejte máslo. Nakonec nastrouhejte vlašské ořechy na posypku.

Sestavte dort. Rozetřete krém na první plát. Přiklopte další placku a opět namažte krém a takto až dojdou pláty. Na závěr potřete celý dort včetně boků krémem posypte posypkou a můžete ozdobit mandlemi. Nechat uležet do druhého dne v chladu.

Další recepty najdete pod štítkem recepty, kde v nejstarším příspěvku máte úvodní slovo k receptům.

Autor: Kírtanananda dás

Žádné komentáře:

Okomentovat