Haribol vážení přátelé, pokud uděláte medovník dle níže uvedeného receptu, budou Vás všichni kdo ochutnají milovat a už nebudou chtít jíst jiný medovník a to od dětí až po dospělé, dobrou chuť přeje Kírtanananda dás.
Suroviny:
- 600 g krupicového cukru
- 800 g hladké mouky
- 8 dcl mléka
- 2 ks Hery
- 6 pl vrch medu
- 2 čl sody
Postup:
Připravte vodní lázeň a do misky či hrnce dejte Heru a nechte roztát. Potom přidejte mléko, med, cukr, sodu a mouku, směs míchejte do hladka asi 10 minut až těsto bude nazlátlé. Na plech dejte pečící papír a obkreslete na něj talíř či dortovou formu, podle toho podle jaká velikosti budete pláty vykrajovat. Do kruhu pak stěrkou rozetřete v tenké vrstvě těsto, aby asi o centimetr přesahovalo kružnici. Placku pečte dozlatova asi 10 minut na 200 stupňů. Po upečení přiložte na placky formu a nožem ořízněte přesahující okraje.
Vyrobte krém a posypku - uvařte pudinky s karobem a po vychladnutí do hmoty vmíchejte máslo. Nakonec nastrouhejte vlašské ořechy na posypku.
Sestavte dort. Rozetřete krém na první plát. Přiklopte další placku a opět namažte krém a takto až dojdou pláty. Na závěr potřete celý dort včetně boků krémem posypte posypkou a můžete ozdobit mandlemi. Nechat uležet do druhého dne v chladu.
Další recepty najdete pod štítkem recepty, kde v nejstarším příspěvku máte úvodní slovo k receptům.
Autor: Kírtanananda dás
Žádné komentáře:
Okomentovat