- 1 ks řepy
- 2 l studené vody
- 1 větší kulička nového koření
- 2 menší kuličky černého pepře
- 1 smítka tymiánu
- světlá jíška z másla nebo ghí (pro vegany stačí hladká mouka s vodou)
Postup:
Do 2 l vody dáme vařit koření (1 větší kulička nového koření, 2 malé kuličky černého pepře) v plechovém sítku na čaj a volně snítku tymiánu. Mezitím oloupeme a nakrájíme řepu na kostičky a přidáme do vody. Když je vařená (měkká) cca po 10 minutách, tak vyndáme sítko s kořením, z tymiánu ponecháme lístky a spolu s řepu rozmixujeme a nakonec zahustíme jíškou z másla. Dáme ještě chvíli provařit a ještě jednou projedeme ponorným mixérem a osolíme. Tymián je možné rozmixovat část a pak přidat lístečky do hotové polévky ještě celé.
Další recepty najdete pod štítkem recepty, kde v nejstarším příspěvku máte úvodní slovo k receptům.
Autor: Hedvika Smejkalová
Hare Krišna Heduško, jsem rád že jsi inspirována vegetariánskou kuchyní, protože je to určitě dobrá cesta do otevřené náruče našeho Otce Krišny. Děláme podobný recept polévky z dýně, ale tento Tvůj recept určitě vyzkoušíme.
OdpovědětVymazatJinak je vidět, že zatímco u nás se příroda teprve probouzí, u Tebe je již pěkně v květu. Měj se krásně sluníčkově i kdyby bylo zataženo, Vilémovčata.