Vítáme Vás na stránkách Přírodní Kršnovy farmičky Vilémov. Základní informace o nás naleznete v položkách horního menu, kde mimo jiné můžete navštívit naši fotogalerii na Fotky Google a videogalerii na Youtube. Dále provozujeme Kršnovo diskuzní fórum, jehož návštěvu Vám také doporučujeme. Pod tímto textem naleznete od nejnovějšího články, které souvisí s naší službou Šrí Kršnovi. Články jsou v pravém sloupci tříděny dle témat (ŠTÍTKY) a času (ARCHIV). K vyhledávání je možné použít formulářové pole vlevo nahoře.

neděle 28. dubna 2013

Polévka z červené řepy

Suroviny:
  • 1 ks řepy
  • 2 l studené vody
  • 1 větší kulička nového koření
  • 2 menší kuličky černého pepře
  • 1 smítka tymiánu
  • světlá jíška z másla nebo ghí (pro vegany stačí hladká mouka s vodou)


Postup:
Do 2 l vody dáme vařit koření (1 větší kulička nového koření, 2 malé kuličky černého pepře) v plechovém sítku na čaj a volně snítku tymiánu. Mezitím oloupeme a nakrájíme řepu na kostičky a přidáme do vody. Když je vařená (měkká) cca po 10 minutách, tak vyndáme sítko s kořením, z tymiánu ponecháme lístky a spolu s řepu rozmixujeme a nakonec zahustíme jíškou z másla. Dáme ještě chvíli provařit a ještě jednou projedeme ponorným mixérem a osolíme. Tymián je možné rozmixovat část a pak přidat lístečky do hotové polévky ještě celé.


Další recepty najdete pod štítkem recepty, kde v nejstarším příspěvku máte úvodní slovo k receptům.

Autor: Hedvika Smejkalová

1 komentář:

  1. Hare Krišna Heduško, jsem rád že jsi inspirována vegetariánskou kuchyní, protože je to určitě dobrá cesta do otevřené náruče našeho Otce Krišny. Děláme podobný recept polévky z dýně, ale tento Tvůj recept určitě vyzkoušíme.

    Jinak je vidět, že zatímco u nás se příroda teprve probouzí, u Tebe je již pěkně v květu. Měj se krásně sluníčkově i kdyby bylo zataženo, Vilémovčata.

    OdpovědětVymazat