Vítáme Vás na stránkách Přírodní Kršnovy farmičky Vilémov. Základní informace o nás naleznete v položkách horního menu, kde mimo jiné můžete navštívit naši fotogalerii na Fotky Google a videogalerii na Youtube. Dále provozujeme Kršnovo diskuzní fórum, jehož návštěvu Vám také doporučujeme. Pod tímto textem naleznete od nejnovějšího články, které souvisí s naší službou Šrí Kršnovi. Články jsou v pravém sloupci tříděny dle témat (ŠTÍTKY) a času (ARCHIV). K vyhledávání je možné použít formulářové pole vlevo nahoře.

sobota 2. března 2013

Zapečená jablka a banány

Suroviny:
  • 300 g cukru
  • 1 litr mléka
  • 1 vanilkový cukr
  • 3 pl vrch hnědého cukru
  • 1 ½ vanilkového pudinku
  • ¼ másla
  • 8 ks jablek
  • 4 ks banánů
  • trocha horké vody
Postup:
Z 300 g cukru uděláme karamel, který rozvaříme s trochou horké vody.

Na vymazaný plech máslem dáme péct (na 30 minut do 250 stupňů rozehřáté trouby) oloupaná, rozpůlená, odjádřená jablka a rozpůlené banány, to vše polité karamelem.

Mezitím co se ovoce peče, uvaříme pudinkovou omáčku a to tímto způsobem.

Do ¾ litru mléka dáme 3 pl hnědého cukru, vanilkový cukr a když je mléko horké přidáme máslo. Nyní musíme mléko míchati, aby se máslo spojilo v omáčku. Když je máslo rozpuštěné počkáme až mléko začne vařiti a v tento okamžik dolijeme rozmíchané pudinky ve ¼ litru mléka a vymícháme hladkou vanilkovou omáčku, kterou po upečení a přendání na talíře zalijeme banány a jablka.

Další recepty najdete pod štítkem recepty, kde v nejstarším příspěvku máte úvodní slovo k receptům.

Autor: Kírtanananda dás

1 komentář: