- 1 kg polohrubé mouky
- 1 sáček droždí
- 1 dcl slunečnicového oleje
- 400 ml studené vody(možno přidat dle potřeby)
- 2 čl soli
- 2 čl cukru
Postup (Těsto):
Do mísy dáme suché ingredience a dobře promícháme, poté přidáme olej a opět promícháme, nakonec přidáme vodu a vypracujeme tuhé nelepivé těsto. Těsto dáme do lednice odpočinout cca 2 hoďky, vydrží i 2 dny.
Suroviny (Potěr na koláč):
- 4x kysaná smetana, nebo stejné množství odkapaného jogurtu (je pikantnější)
- 2 ks pórku
- 8 stroužků česneku
- 4 čl soli
- 1 velká červená paprika
- 2 sáčky oliv
- trochu oleje na smažení
Postup (Potěr na koláč):
Smícháme kyselou smetanu s rozetřeným česnekem a solí. Papriku nakrájíme na tenké proužky. Pórek osmažíme na oleji.
Finální postup:
Těsto rozdělíme na čtyři díly a vyválíme na tenko dle formy(plech či forma na pizzu), a položíme na formu. Potřeme těsto připraveným potěrem. Ozdobíme smaženým pórkem, paprikou a olivami. Pečeme v troubě 230 °C 15-20 minut.
Další recepty najdete pod štítkem recepty, kde v nejstarším příspěvku máte úvodní slovo k receptům.
Autor: Kírtanananda dás
Preco je v tomto recepte pór a cesnak, ked oddani nepouzivaju cesnak, ani cibulu? To sa potom nemoze obetovat Krishnovi...
OdpovědětVymazatHare Krišna Michalo, myslím že vše je vysvětleno v poznámce úvodní slovo k receptům, oddaní si dají asafoetidu a najemno nakrájené pekingské zelí, nebo zvolí jiné varianty, měj se krásně služebně Kírtanananda dás.
Vymazat