- 500g křimické kyselé zelí, či jiné které máte vyzkoušené
- 200 g hladké mouky
- 4 vrchovaté čajové lžičky (čl) škrobu
- 2 vrchovaté čl soli
- 1 čl mletého kmínu
- špetku čili
- 200 ml vody
- olej na smažení
Postup:
V míse smícháme suché suroviny mimo škrobu, ten rozmícháme s vodou a přilejeme do mísy. Vše důkladně promícháme. V pánvi rozpálíme 6,5 mm oleje. Lžící odebíráme směs a na pánvi z ní tvarujeme placičky tl. asi 8 mm, smažíme na středním plameni do zlatova z obou stran. Podáváme s bramborovou kaší nebo jako přílohu k polévce.
Další recepty najdete pod štítkem recepty, kde v nejstarším příspěvku máte úvodní slovo k receptům.
Autor: Kírtanananda dás
Žádné komentáře:
Okomentovat