Vítáme Vás na stránkách Přírodní Kršnovy farmičky Vilémov. Základní informace o nás naleznete v položkách horního menu, kde mimo jiné můžete navštívit naši fotogalerii na Fotky Google a videogalerii na Youtube. Dále provozujeme Kršnovo diskuzní fórum, jehož návštěvu Vám také doporučujeme. Pod tímto textem naleznete od nejnovějšího články, které souvisí s naší službou Šrí Kršnovi. Články jsou v pravém sloupci tříděny dle témat (ŠTÍTKY) a času (ARCHIV). K vyhledávání je možné použít formulářové pole vlevo nahoře.

středa 21. března 2012

Vilémovské halušky

Suroviny (Halušky):
  • 2 kg oloupaných brambor – z toho:
    • ½ jemně nastrouhat na kaši
    • ½ povařit,scedit rozmačkat či rozmixovat na kaši
  • ¼ čl pepře
  • ¼ čl mletý kmín
  • 2 čl soli
  • 400 g polohrubé mouky
  • 400 g hladké mouky

Postup (Halušky):
Vše smícháme a přes cedník na halušky (otvory o průměru 10 mm) protlačíme do horké osolené vody a vaříme 5 minut.

Suroviny (Zelí):
  • 2 kg hlávkového zelí
  • 1 čl kmínu
  • 2 čl soli
  • 2 dcl oleje

Postup (Zelí):
Zelí nakrájíme a dusíme s přísadami 30 minut. Je třeba často míchat!

Suroviny (Kyselé zelí):
  • 1 kg zelí kyselého křimického
  • 4 čl soli
  • 7 pl cukru
  • 1 čl kmín celý
  • 100 ml oleje
  • Na zahuštění – 400ml studené vody + 2 pl hladké mouky – rozmíchat
  • 500 ml vroucí vody

Postup (Kyselé zelí):
V hrnci na oleji chvíli restujeme kmín celý a do hrnce přidáme kyselé zelí + sůl + cukr + vroucí vodu a dusíme 15 minut. Vlejeme rozmíchanou mouku s vodou a vaříme ještě 2 minuty, často míchat.

Finální postup:
Smícháme obě zelí dohromady a přimícháme halušky.

Další recepty najdete pod štítkem recepty, kde v nejstarším příspěvku máte úvodní slovo k receptům.

Autor: Kírtanananda dás

Žádné komentáře:

Okomentovat