- 2 kg oloupaných brambor – z toho:
- ½ jemně nastrouhat na kaši
- ½ povařit,scedit rozmačkat či rozmixovat na kaši
- ¼ čl pepře
- ¼ čl mletý kmín
- 2 čl soli
- 400 g polohrubé mouky
- 400 g hladké mouky
Postup (Halušky):
Vše smícháme a přes cedník na halušky (otvory o průměru 10 mm) protlačíme do horké osolené vody a vaříme 5 minut.
Suroviny (Zelí):
- 2 kg hlávkového zelí
- 1 čl kmínu
- 2 čl soli
- 2 dcl oleje
Postup (Zelí):
Zelí nakrájíme a dusíme s přísadami 30 minut. Je třeba často míchat!
Suroviny (Kyselé zelí):
- 1 kg zelí kyselého křimického
- 4 čl soli
- 7 pl cukru
- 1 čl kmín celý
- 100 ml oleje
- Na zahuštění – 400ml studené vody + 2 pl hladké mouky – rozmíchat
- 500 ml vroucí vody
Postup (Kyselé zelí):
V hrnci na oleji chvíli restujeme kmín celý a do hrnce přidáme kyselé zelí + sůl + cukr + vroucí vodu a dusíme 15 minut. Vlejeme rozmíchanou mouku s vodou a vaříme ještě 2 minuty, často míchat.
Finální postup:
Smícháme obě zelí dohromady a přimícháme halušky.
Další recepty najdete pod štítkem recepty, kde v nejstarším příspěvku máte úvodní slovo k receptům.
Autor: Kírtanananda dás
Žádné komentáře:
Okomentovat