Vítáme Vás na stránkách Přírodní Kršnovy farmičky Vilémov. Základní informace o nás naleznete v položkách horního menu, kde mimo jiné můžete navštívit naši fotogalerii na Fotky Google a videogalerii na Youtube. Dále provozujeme Kršnovo diskuzní fórum, jehož návštěvu Vám také doporučujeme. Pod tímto textem naleznete od nejnovějšího články, které souvisí s naší službou Šrí Kršnovi. Články jsou v pravém sloupci tříděny dle témat (ŠTÍTKY) a času (ARCHIV). K vyhledávání je možné použít formulářové pole vlevo nahoře.

čtvrtek 27. října 2011

Zapékané sabží

Suroviny:
  • 2 kg brambor
  • 1 hlava květáku
  • 1 hlava brokolice
  • 8 středních rajčat
  • 20 dkg plátkového sýra
  • 16 plátků másla
  • 4 čl soli
  • podle chuti kmínu, pepře a oregána

Postup:
2 kg brambor očistíme, necháme ve slupce a nakrájíme na čtvrtky, pokud máme větší brambory tak na šestinky. Do velkého pekáče dáme 8 asi půl cm silných plátků másla a nasypeme brambory, které osolíme 2 čl soli. Dáme péct do naplno rozpálené trouby na 35 minut, mezitím si nakrájíme na přiměřené kousky zvlášť květák, brokolici a na plátky asi 8 středních rajčat. Po 35 minutách přidáme vrstvu květáku, okořeníme dle chuti (kmín mletý, indický (římský) kmín mletý, pepř,oregano apod.) Posolíme půl čl soli a poklademe 4 plátky másla, dáme péct na dalších 10 minut, poté přidáme další vrstvu z brokolice a zase okořeníme a posolíme půl čl soli a poklademe další 4 plátky másla a dáme péct na dalších 10 minut, poté přidáme vrstvu rajčat, které posolíme 1 čl soli a dáme péct na dalších deset minut a nakonec přidáme vrstvu plátkového sýra a dáme zapéct na 5 minut.

Další recepty najdete pod štítkem recepty, kde v nejstarším příspěvku máte úvodní slovo k receptům.

Autor: Kírtanananda dás

Žádné komentáře:

Okomentovat