Vítáme Vás na stránkách Přírodní Kršnovy farmičky Vilémov. Základní informace o nás naleznete v položkách horního menu, kde mimo jiné můžete navštívit naši fotogalerii na Fotky Google a videogalerii na Youtube. Dále provozujeme Kršnovo diskuzní fórum, jehož návštěvu Vám také doporučujeme. Pod tímto textem naleznete od nejnovějšího články, které souvisí s naší službou Šrí Kršnovi. Články jsou v pravém sloupci tříděny dle témat (ŠTÍTKY) a času (ARCHIV). K vyhledávání je možné použít formulářové pole vlevo nahoře.

středa 26. října 2011

Chlebíček

Suroviny:
  • 800 g mouky hladké
  • 200 g mouky křemežské celozrnné
  • 2 čajové lžičky soli
  • 2 polévkové lžíce cukru
  • 0,5 čajové lžičky kmínu
  • 2 x pytlík instantního droždí
  • asi 750 ml teplé vody

Postup:
Smícháme suché směsi v míse a přidáme teplou vodičku, hezky umícháme kynuté těstíčko. Těstíčko dáme na 30 minut poprvé vykynout do trouby na 50 °C. Připravíme si plech s pečícím papírem a po půl hodině prohněteme těsto pomoučenými rukama a přendáme ho na připravený plech s pečícím papírem. V pokojové teplotě přikryjeme těsto utěrkou a nastavíme troubu na 250 °C. Druhé kynutí pod utěrkou necháme do doby, než se trouba rozehřeje na požadovanou teplotu. Po té vsadíme plech s těstem do trouby na střed výšky trouby. Pečeme 15 minut na 250 °C a během této doby si připravíme do plastového rozprašovače na rostlinky studenou vodu, kterou po uplynutí 15 minut použijeme na postříkání chleba (asi 10x). Ztlumíme teplotu na 200 °C a chléb pečeme ještě dalších 60 minut a každých 15 minut chléb opět stříkneme vodou. Upečený chléb po několika minutách přendáme na dřevěnou mřížku či tři vařečky a necháme ho nepřikrytý vychladnout.

Další recepty najdete pod štítkem recepty, kde v nejstarším příspěvku máte úvodní slovo k receptům.

Autor: Kírtanananda dás

Žádné komentáře:

Okomentovat