Vítáme Vás na stránkách Přírodní Kršnovy farmičky Vilémov. Základní informace o nás naleznete v položkách horního menu, kde mimo jiné můžete navštívit naši fotogalerii na Fotky Google a videogalerii na Youtube. Dále provozujeme Kršnovo diskuzní fórum, jehož návštěvu Vám také doporučujeme. Pod tímto textem naleznete od nejnovějšího články, které souvisí s naší službou Šrí Kršnovi. Články jsou v pravém sloupci tříděny dle témat (ŠTÍTKY) a času (ARCHIV). K vyhledávání je možné použít formulářové pole vlevo nahoře.

pondělí 31. října 2011

Kynuté knedle vařené na páře (bezvaječné)

Suroviny:
  • 1 kg hladké mouky
  • 1 kg polohrubé mouky
  • 2x sušené droždí
  • 2pl cukru
  • 3 čl soli
  •  voda

Postup:
Ve velké míse smícháme suché směsi a nalijeme teplou vodu podle potřeby, aby vzniklo pěkně vymazlené těsto, jež se nelepí k míse. Necháme v přikryté míse kynout v místnosti při pokojové teplotě 40 min nebo v troubě na 50 stupňů 20 min.

Po uplynutí času kynutí si pomoučíme vál a nakynuté těsto v míse rozdělíme na 4 části. Pomoučíme si ruce a ze dvou částí těsta vytvarujeme šišky, jež umístíme na pomoučený vál a přikryjeme je utěrkou – probíhá druhé kynutí (max. 20 min.)

Připravíme si velký hrnec s minimálně 2,5 litrů vroucí vody (abychom ji náhodou nevyvařili). Do hrnce postavíme nerezovou mřížku na nožičkách, přes celý hrnec nyní rozprostřeme velkou plenu. Jakmile máme šišky nakynuté, umístíme je na plenu a zaklopíme hrnec poklicí nebo mísou (voda musí být ve varu), plenu přehneme přes poklici (mísu). V páře vaříme 20 min. Na pomoučený vál si dáme kynout další dvě šišky a celý proces zopakujeme .Po uvaření propícháme vidličkou a potřeme olejem.

Další recepty najdete pod štítkem recepty, kde v nejstarším příspěvku máte úvodní slovo k receptům.

Autor: Kírtanananda dás

Žádné komentáře:

Okomentovat