- 1,4 kg brambor
- 200 g hladké mouky
- 1 čl asafoetidy
- 1 čl majoránka
- ½ čl kmín
- 2 čl soli
- 4 čl solamyl
Postup:
Brambory oloupeme na jemno a ze strouhaných brambor vymačkáme trochu vody. Osolíme, přidáme majoránku, asafoetidu a solamyl. Nakonec směs zahustíme hladkou moukou. Vše zamícháme a ze směsi tvoříme lžící v rozpáleném oleji placičky. Po obou stranách je smažíme dozlatova. Podáváme teplé.
Smažte ve větším množství tuku. Tuk se tak snadno nepřepálí, lépe snese zahřátí na vyšší teplotu. Placku můžete ihned po osmažení položit na papírový ubrousek a přebytečný tuk se do něj vsákne.
Tip:
Na hotové bramboráky položíme syreček a dáme na 5 minut zapéct do rozpálené trouby.
Další recepty najdete pod štítkem recepty, kde v nejstarším příspěvku máte úvodní slovo k receptům.
Autor: Kírtanananda dás
Žádné komentáře:
Okomentovat