Vítáme Vás na stránkách Přírodní Kršnovy farmičky Vilémov. Základní informace o nás naleznete v položkách horního menu, kde mimo jiné můžete navštívit naši fotogalerii na Fotky Google a videogalerii na Youtube. Dále provozujeme Kršnovo diskuzní fórum, jehož návštěvu Vám také doporučujeme. Pod tímto textem naleznete od nejnovějšího články, které souvisí s naší službou Šrí Kršnovi. Články jsou v pravém sloupci tříděny dle témat (ŠTÍTKY) a času (ARCHIV). K vyhledávání je možné použít formulářové pole vlevo nahoře.

sobota 29. října 2011

Bramboráky bezvaječné

Suroviny:
  • 1,4 kg brambor
  • 200 g hladké mouky
  • 1 čl asafoetidy
  • 1 čl majoránka
  • ½ čl kmín
  • 2 čl soli
  • 4 čl solamyl

Postup:
Brambory oloupeme na jemno a ze strouhaných brambor vymačkáme trochu vody. Osolíme, přidáme majoránku, asafoetidu a solamyl. Nakonec směs zahustíme hladkou moukou. Vše zamícháme a ze směsi tvoříme lžící v rozpáleném oleji placičky. Po obou stranách je smažíme dozlatova. Podáváme teplé.

Smažte ve větším množství tuku. Tuk se tak snadno nepřepálí, lépe snese zahřátí na vyšší teplotu. Placku můžete ihned po osmažení položit na papírový ubrousek a přebytečný tuk se do něj vsákne.

Tip:
Na hotové bramboráky položíme syreček a dáme na 5 minut zapéct do rozpálené trouby.

Další recepty najdete pod štítkem recepty, kde v nejstarším příspěvku máte úvodní slovo k receptům.

Autor: Kírtanananda dás

Žádné komentáře:

Okomentovat